Tipuri de camere de hotel. Cum să o alegi în funcție de preferințe și nevoi

De la camere de motel pe marginea drumului la apartamente prezindențiale, există o multitudine de tipuri diferite de camere de hotel din care călătorul modern poate alege. Indiferent dacă rezervi o cameră la un hotel de renume, la un hotel de tip boutique, la un complex all-inclusive sau la un alt tip de cazare, există un tip de cameră care se potrivește perfect nevoilor unice ale fiecăruia.

Dacă și tu plănuiești o călătorie, fie de relaxare, fie de business, fie solo, fie alături de o familie numeroasă, în ghidul următor vei găsi sfaturi valoroase care te vor ajuta să îți optimizezi experiența de cazare. De asemenea, vei descoperi care sunt cele mai populare tipuri de camere de hotel și cum să le alegi în funcție de preferințele și nevoile tale. Pregătește-te să devii un expert în alegerea camerei de hotel perfecte!

 

Cele mai comune tipuri de camere de hotel

Când vine vorba de cazare la hotel, tipurile de camere disponibile pot fi dintre cele mai diverse. Cele mai comune includ camera single, destinată unei singure persoane, camera double, cu un pat dublu pentru două persoane și camera twin, care dispune de două paturi separate. Suitele sunt de obicei mai spațioase, având o zonă de living separată, iar apartamentele de hotel cuprind de obicei mai multe camere, incluzând o bucătărie și, uneori, chiar și o zonă de dining. Aceste tipuri de camere pot varia în funcție de mărime, numărul de paturi și facilitățile incluse. Iată, așadar, ce tipuri de camere de hotel vei întâlni adesea la unitățile de cazare pe care le dorești!

 

Tipuri de camere de hotel în funcție de numărul de paturi

De regulă, în industria hotelieră, tipurile de camere de hotel sunt clasificate în funcție de anumite categorii. Una dintre acestea este numărul de paturi disponibile în camera de hotel. În funcție de numărul de paturi și, prin urmare, de posibilii ocupanți, există:

 • cameră single – dacă te întrebi ce înseamnă o cameră single, trebuie să știi că acest tip de cameră de hotel este întâlnit la majoritatea unităților de cazare, oferind spațiu de odihnă, confort și relaxare pentru o singură persoană;
 • cameră dublă – după cum sugerează și numele, această cameră de hotel poate găzdui două persoane și, prin urmare, are două paturi separate de o persoană sau un pat dublu;
 • cameră triplă – acest tip de cameră de hotel trebuie să poată găzdui 3 persoane, deci poate avea 3 paturi de o persoană, un pat dublu și un pat de o persoană sau două paturi duble;
 • cameră quad – o cameră cvadruplă poate găzdui 4 persoane. Acestea sunt unități spațioase care pot avea două paturi duble sau, uneori, sunt mobilate similar unui hostel, cu paturi supraetajate.

 

Tipuri de camere de hotel în funcție de designul camerei

Pe lângă numărul de paturi existente, camerele de hotel pot fi clasificate și în funcție de designul camerei, suprafață și serviciile oferite. În această clasificare se disting mai multe tipuri de camere de hotel, precum:

 • cameră standard – ce este o cameră de hotel standard? Ei bine, camera standard este cel mai comun tip de cameră de hotel, oferind servicii minime precum curățenie sau bar cu mini-frigider. Din acest motiv, camera standard aparține celei mai economice game de prețuri, însă poți opta oricând pentru servicii suplimentare.
 • cameră superioară – acest tip de cameră de hotel este puțin mai mare decât camera standard și are câteva elemente care o îmbunătățesc, precum o priveliște mai frumoasă sau o cadă cu hidromasaj.
 • cameră deluxe – comparativ cu celelalte tipuri de camere de hotel, camera deluxe are o suprafață mult mai mare, serviciile incluse sunt numeroase și se bucură de o priveliște panoramică. În plus, camera deluxe poate găzdui mai multe persoane, precum un cuplu sau o familie de 3 persoane.

Acestea sunt toate tipurile de camere de hotel în funcție de designul și serviciile oferite, însă hotelurile pun la dispoziția călătorilor și apartamente sau suite. Dacă te întrebi care este diferența dintre o cameră și o suită, aceasta din urmă diferă de o cameră normală dintr-un hotel deoarece este mult mai spațioasă și, pe lângă zona de dormit, există o zonă separată de living. În suită, oaspetele are și acces la o baie mai mare și la un spațiu exterior, precum o terasă mică sau balcon.

Camerele de hotel pot fi, de asemenea, adaptate pentru a răspunde nevoilor specifice ale oaspeților. De exemplu, camerele comunicante pot fi ideale pentru familiile mari, care doresc să își păstreze intimitatea, dar și să aibă acces ușor unii la alții. Există și camere pentru persoane cu dizabilități, care includ facilități speciale pentru a asigura confortul acestora. Pentru călătorii de afaceri, unele hoteluri oferă camere cu birou de lucru și conexiune la internet de mare viteză.

În ultimii ani, au devenit din ce în ce mai populare camerele de hotel tematice. Acestea pot fi decorate într-un anumit stil – de la camerele inspirate din filme celebre, la cele care recreează o anumită perioadă istorică. De asemenea, camerele cu facilități speciale, cum ar fi jacuzzi în cameră sau șeminee, pot oferi o experiență de cazare unică.

 

 

Tipuri de camere de hotel în funcție de tipul de pat

Industria hotelieră clasifică tipurile de camere de hotel și în funcție de tipul de pat. Dacă aveai impresia că o clasificare a tipurilor de paturi se rezumă la un pat de o persoană și un pat dublu, ei bine, trebuie să știi că mai există și alte tipuri de paturi. În funcție de acestea, camerele de hotel se clasifică în:

 • cameră Queen – un tip de cameră de hotel cu pat dublu, al cărui pat este de dimensiune standard.
 • cameră King – este un tip de cameră de hotel care conține un pat dublu mai mare, și anume king size.
 • cameră twin – o cameră compusă din două paturi de o persoană.
 • studio – acest tip de cameră de hotel este obișnuit și în alte unități de cazare din afara hotelului, cum ar fi casele de vacanță sau B&B, iar patul constă într-o canapea extensibilă.

 

Cum alegi tipul de cameră de hotel potrivit pentru tine?

Alegerea unei camere de hotel este un proces important ce necesită o anumită atenție la detalii. Iată cum să alegi tipul de cameră de hotel, atunci când vine vorba de preferințele și nevoile personale!

Analizează și compară costurile camerelor de hotel

Costul camerei de hotel este unul dintre factorii determinanți atunci când alegi un tip de cameră de hotel preferat. Astfel, costul trebuie să se încadreze în bugetul alocat pentru călătorie. Din fericire, la Domeniile Săftica vei găsi prețuri excelente la camerele de hotel, indiferent că îți dorești o cameră deluxe, o cameră dublă sau o cameră superioară dublă.

Ține cont de tipul de călătorie pentru care alegi camera de hotel

Atunci când alegi camera de hotel ideală pentru preferințele și necesitățile tale este important să ții cont de tipul de călătorie. Călătoriile în grup sau cu familia pot fi o aventură de neuitat, dar aduc și provocări specifice. Una dintre acestea este cazarea, care trebuie să fie suficient de spațioasă pentru toată lumea și să ofere facilități adecvate. Din fericire, există multe opțiuni de cazare care pot găzdui grupuri mari. De exemplu, apartamentele sau suitele de familie sunt adesea disponibile în hoteluri și pot oferi spațiu și confort pentru mai multe persoane. Unele hoteluri oferă, de asemenea, camere interconectate sau anexe, care pot fi ideale pentru grupuri mari sau familii cu copii de vârste diferite.

Călătoriile solo sau cele de afaceri pot implica nevoi distincte în ceea ce privește cazarea, motiv pentru care este important să cunoști tipurile de camere de hotel care ar putea fi cele mai potrivite. În general, persoanele care călătoresc singure sau în scop profesional pot opta pentru camere single sau deluxe. Camerele single sunt ideale pentru cei care doresc un spațiu confortabil și privat, în timp ce camerele deluxe, mai spațioase și dotate cu facilități suplimentare precum birou de lucru sau acces la lounge, sunt perfecte pentru a satisface nevoile profesionale ale oaspeților.

Ia în considerare tipul de pat din camera de hotel

Indiferent dacă optezi pentru cazare într-o cameră de hotel dublă, family sau apartament, este important să ai în vedere și tipul de pat pe care unitatea hotelieră îl pune la dispoziție. De pildă, un cuplu și-ar putea dori un pat king size, pe când doi amici ar prefera paturile twin sau single. Așadar, poți alege tipul de cameră de hotel în funcție de patul pe care îl pune la dispoziție.

Echilibrează preferințele și nevoile în alegerea camerei de hotel

În procesul de alegere a unei camere de hotel, este important să echilibrezi preferințele cu nevoile. De exemplu, dacă se dorește o cameră de hotel cu o priveliște spectaculoasă, dar aceasta este mai scumpă, este esențial să se evalueze dacă această preferință merită costul suplimentar sau dacă ar fi mai bine să se aleagă o opțiune mai economică, care respectă restul nevoilor și cerințelor.

Află care sunt facilitățile pe care le oferă tipurile de camere de hotel

În timp ce unii oaspeți preferă o cameră modestă, fără prea multe facilități, alții își doresc cele mai diverse servicii: Wi-Fi, minibar, balcon, aer condițional, seif, televizor și multe altele. Dacă te numeri printre călătorii din cea de-a doua categorie, este important să te asiguri că acel tip de cameră de hotel pentru care faci rezervarea oferă tot ceea ce ai nevoie. Camerele de hotel de la Domeniile Săftica, de pildă, îți aduc toate aceste facilități, indiferent de tipul de cameră pentru care optezi.

Citește recenziile altor oaspeți despre camerele de hotel

Un alt factor important în procesul de alegere a unei camere de hotel este reprezentat de recenziile altor oaspeți. Acestea sunt o resursă prețioasă de informații, care pot oferi o imagine realistă despre calitatea serviciilor oferite de un hotel. Prin intermediul acestora, se pot descoperi detalii utile despre curățenia camerei, calitatea mâncării sau comportamentul personalului.

Sursa foto: Shutterstock

Alegerea camerei de hotel potrivite este esențială pentru a asigura o experiență de călătorie plăcută și confortabilă. Fie că ești în căutarea unei camere pentru o călătorie de afaceri, o vacanță în familie sau o escapadă solo, este important să cunoști diferitele tipuri de camere de hotel și să descoperi care este cea mai bună variantă pentru tine. Ține cont de sugestiile noastre pentru a face cele mai bune alegeri în funcție de preferințele și nevoile tale!

 

Te-ar putea interesa și: