Top 5 lucruri care fac o pizza foarte bună

Cea mai bună pizza este cea care-ți place ție. Însă cât de conștienți suntem de modul în care alegem locurile de unde mâncăm acest preparat cu origini italienești? Ți-am pregătit câteva elemente de care ar trebui să ținem cont cu toții:

1. Cuptorul cu lemne

Cuptorul cu lemne merge mână în mână cu o pizza gustoasă, fiind singurul care transformă aluatul într-unul îndeajuns de crocant, oferindu-i o aromă unică, care nu poate fi replicată prin cuptorul cu convecție sau cu gaz. Un alt avantaj important este timpul relativ redus de gătire, iar datorită modului în care e distribuită căldura, aromele se îmbină mult mai bine, devenind acel deliciu culinar pe care îl savurăm cu toții din când în când.

2. Ingredientele proaspete

Un sos făcut din roșii proaspete, ierburi aromate culese direct din grădină, legume proaspete și preparate din carne fragedă – de câte ori ai avut parte de această combinație fascinant de gustoasă pe într-o pizza? Ei bine, cei care se respectă așa își prezintă pizza. Căci așa e cea mai gustoasă.

3. Încântarea celor 5 simțuri

Gustul e cel mai important, dar celelalte simțuri nu trebuie ignorate complet. Am tot văzut la emisiunile cu masterchefi că modul în care e aranjată mâncarea în farfurie își are importanța ei. Asta pentru că arta culinară trebuie savurată cu toate simțurile. Iar cel vizual este primul care intră în contact cu ce se află în farfurie (sau în cutia de carton). Nu trebuie să uităm de auz: ambientul este important pentru că te ajută să intri în atmosferă. Cât despre simțul tactil, cu ajutorul lui testezi textura preparatului. Deci, chiar și la pizza abordarea holistică e importantă dacă vrei să te bucuri cu adevărat de ceea ce mănânci.

4. Priceperea maestrului pizzar

Degeaba ai cele mai proaspete ingrediente, cuptorul cu lemne și rețeta perfectă dacă nu ai pe cineva priceput care să le folosească cum trebuie. Maestrul pizzar este poate cea mai importantă constantă din ecuația unei pizze reușite. Priceperea lui în realizarea blatului și a sosului de roșii, precum și modul în care reușește să îmbine armonios aromele se vor resimți în popularitatea preparatelor. Gustul mâncării este, până la urmă, cel care ne face să revenim cu drag la un restaurant. Prin urmare, data viitoare când gustați din pizza aceea delicioasă care vă place foarte mult, nu uitați să întrebați care este numele celui care a preparat-o și să-i transmiteți mulțumirile voastre. Căci fără el, papilele dvs. gustative nu ar mai fi atât de alintate.

5. Servirea prietenoasă

Dacă mergi să mănânci la un restaurant, îți dorești să ai parte de o servire primitoare, iar personalul să fie prietenos și atent la nevoile și cererile tale. Sunt aspecte importante ca să te simți bine când mănânci o pizza cu prietenii sau cu iubitul/a. Chiar și la livrare, atenția pentru detalii, ofertele speciale și bonusurile sunt apreciate și cresc șansele să te transformi într-un client fidel. *** Vă invităm la Trattoria Arte Pasta ca să vă bucurați de cea mai bună pizza din Săftica, la câțiva kilometri de București, departe de aglomerația urbană. 

Te-ar putea interesa și: